koleznik.net – BLOG

Google in YouTube, oglaševanje 2.0?

Razvrsceno pod: IT — simonkoležnik April 17, 2007 @ 8:58 pm

Google ni kupil YouTube.com zaradi storitev, saj ima podobno storitev tudi sam, ampak zaradi skupnosti. 72 milijonov priviržencev YouTuba ni malo. Za storitev Google Video se ne sekirajo kaj preveč, saj bodo YouTube.com prilagodili njihovi platformi. Nekateri videoblogerji YouTuba se sprašujejo, če bo še v nadaljnem omogočena uporaba brezplačnih storitev?!

Samo podjetje Google ima največjo zakladnico informacij, in ja, Google shranjuje informacije, kaj si vpisal v iskalnik. V bližnji prihodnosti načrtujejo nov način oglaševanja. Google adsi se nam bodo pokazali z zadetki, kar najpogosteje iščemo. Torej, če iščemo zadetke “fotografija”, “fotoaparati” lahko kaj kmalu pričakujemo vsemogoče ponudbe poceni fotoaparatov, zbirko plačljivih galerij in podobno. Po eni strani nimam nič proti, vendar menim, da niso pomislili na dejstvo, kaj pa ko bom prišel na sosedov računalnik in videl reklamo za viagro, otroško pornografijo in podobno?! Verjetno se ne zavedajo vseh posledic in da s takim dejanjem močno vplivajo na sociološke probleme. Mar moram vedeti, kakšne probleme ima moj sosed in še več, mora on vedeti za moje fetiše?

In spet smo v začaranem krogu, do kod je dovoljeno vdiranje v osebnost … Ampak pri reklamiranje na tak način lahko rečemo kvečjemu, da gre za prikrito vdiranje v zasebnost in da smo si sami krivi, če iščemo tabu teme in nas potem takem sosed razkrije.

1 komentar »

  1. Oglaševanje prihodnosti bo še nadvse zanimivo.. in verjemi, da bo Google svojo bazo podatkov uporabil v še bolj napredne zadeve kot so ti nagravžni AdSense bannerji. Potencialov je ogromno.

    Komentar od: hrcEk — April 17, 2007 @ 11:38 pm


Spremljaj nadaljnje komentarje preko RSS. TrackBack URI

Objavi komentar